WTF KOT - Chef Restorant Goreng Lauk Dalam Minyak Panas Guna Tangan? ( 6 Gambar)
Because using sudip is toooo mainstream!
WTF KOT - Chef Restorant Goreng Lauk Dalam Minyak Panas Guna Tangan? | Apa yang membuatkan restoran ini menarik dan istimewa sehinggiakan ramai orang datang bertandang? Chef Prem Singh dari Restorant Ganesh tidak menggunakan ilmu pelaris seperti masyarakat Meleis yang tidak lekang dari menggunakan ilmu sihir pelaris bagi menarik pelanggan mereka. Keistimewaan restorant ini adalah, Chef Prem ini menggunakan tangannya untuk menggoreng lauk di dalam kuali berisi minyak panas dengan ketinggian suhu lebih 200 darjah celcius. Gila! tetapi bagi beliau, itu adalah anugerah kerana sedikit pun beliau tidak merasa kepanasan dek minyak panas tersebut. Selama 25 tahun beliau menggunakan method ini sebagai pelaris restorannya.
HairanBlog - Walaupun kagum, kami semacam tidak berselera dengan keadah yang beliau gunakan kerana dikuatiri terdapat bulu - buluan rentung didalam makanan. Hahaha. Mungkin itu sebenarnya ilmu pelaris beliau.
Sumber: KoleksiCeritabest
0 Comments